3DMS

Wie is 3D Medical Solutions (3DMS)

Wij zijn een bedrijf dat medische hulpmiddelen ontwikkeld door gebruik te maken van 3D technieken en zijn ontstaan vanuit een specialisatie bij ons moederbedrijf 3D-Project B.V.

 

De specialisatie naar medische hulpmiddelen is gestart door de zoektocht van een patiënt naar een oplossing voor de problemen met zijn bestaande hulpmiddel, een beademingsmasker.
Samen met deze patiënt en met het Centrum voor Thuisbeademing van het UMC Utrecht hebben wij met behulp van 3D technieken een masker, de AERAFIT, ontwikkeld dat uniek en persoonlijk voor de gebruiker gemaakt wordt.

Perfecte passing, een betere kwaliteit

Tijdens deze ontwikkeling werd al snel duidelijk dat het persoonlijk maken van de oplossing er voor zorgde dat de verbeterde eigenschappen van het hulpmiddel een bijdrage leverde aan een betere kwaliteit van leven voor de patiënt.
Een perfect passend masker geeft een goede beademing en een betere nachtrust waardoor de patiënt ook een betere dag zal hebben.

In tegenstelling tot standaard- en fabrieksmaskers, welke ontwikkeld zijn volgens het ‘one size fits all’ principe, zijn de Aerafit maskers ontwikkeld volgens het ‘one size fits YOU’ principe. Door het hanteren van dit principe kunnen wij voor iedereen, groot en klein een goed passend en werkend masker verzorgen.

Samenwerking

Door de verkregen kennis en inzichten zal 3DMS naast de verdere ontwikkeling van AERAFIT ook andere medische hulpmiddelen middels personalisatie gaan ontwikkelen.
De samenwerking tussen medisch specialisten en ons als technisch specialisten is perfect gebleken.
Door deze samenwerking is het mogelijk om op korte termijn oplossingen te ontwikkelen, klinische testen te doorlopen en nieuwe producten productie rijp te maken

Wij vinden dat als de techniek en mogelijkheden er zijn, wij er samen voor moeten zorgen dat een behandeling of zorgtraject menselijker gemaakt wordt. Dit kan door het hulpmiddel aan te passen aan de gebruiker.
Zo kan de kwaliteit van de behandeling, en van leven, zo optimaal mogelijk gemaakt worden.

Navigatie