3D printen

Wat is nu eigenlijk 3D printen…

3D printen is in essentie een 2D printtechniek in herhaling, waarbij alle 2D geprinte lagen aan elkaar verbonden worden waardoor een 3D model ontstaat.

Om een 3D print te kunnen maken is er altijd een 3D bestand nodig. Het 3D bestand, van het masker, wordt met behulp een 3D scanner en een CAD tekenpakket gemaakt.
Dit model wordt vervolgens met behulp van speciale printsoftware opgedeeld in 2D lagen van maximaal 0,1mm dik. De 3D printer zorgt er daarna voor dat deze laagjes, 1 voor 1, op elkaar komen te liggen en verbonden worden.
Als alle lagen ‘geprint’ zijn is het 3D model compleet en hebben we een bijna bruikbaar masker.
Afhankelijk van de gebruikte 3D printmethode zullen er verschillende nabehandelingstechnieken nodig zijn om het masker geschikt te maken voor gebruik.

Uniek

Door van deze techniek gebruik te maken zijn wij instaat om 1, uniek, hulpmiddel te printen die met geen enkele andere bestaande techniek te maken is.
3D Printtechnologie is daardoor bij uitstek geschikt om veel bestaande problemen met medische hulpmiddelen op gepersonaliseerde wijze aan te pakken en op te lossen.

3D Printtechnologie is daardoor bij uitstek geschikt om veel bestaande problemen met medical devices (medische hulpmiddelen) op gepersonaliseerde wijze aan te pakken en op te lossen.

Navigatie