Testimonial – Beademing Goof de Bruijn

Mijn naam is Goof de Bruijn en ik word sinds vele jaren gedurende de nacht beademd ten gevolge van mijn aandoening, HMSN.

HMSN is een Neuromusculaire aandoening en staat voor Hereditaire Motorische en Sensorische Neuropathie. Dit is een erfelijke aandoening van de zenuwen die signalen doorgeven van de (gevoels)zintuigen naar de hersenen en van de hersenen naar de spieren.

Dat ik hierdoor beademd moeten worden is geen keuze, maar de beademing zelf is wel altijd weer een opgave. Omdat mijn masker nooit echt goed gepast heeft, moet ik deze heel strak op mijn gezicht zetten met de nodige gevolgen van dien. Striemen, drukplekken en door lekkage regelmatig een nacht met een slechte beademing. Een slechte nacht betekend voor mij eigenlijk een slechte volgende dag.

Een goede passing is voor mij, en voor veel patiënten met mij, dus essentieel. Daar komt bij dat als ik niet goed beademend wordt, mijn vrouw hier indirect ook de gevolgen van ondervind. Door lekkage maakt het masker vaak veel herrie waardoor ook zij niet kan slapen. En in een andere kamer gaan liggen kan en wil ze eigenlijk niet. Want als er iets gebeurd met mij of mijn beademing kan ik dat, ten gevolge van mijn spierziekte, niet zelf oplossen ’s nachts.

Hierdoor ben ik, naar aanleiding van een tv programma, op zoek gegaan naar een bedrijf wat mij bij mijn zoektocht naar een goede oplossing zou kunnen ondersteunen en zelfs volledig zou kunnen helpen. Na wat omzwervingen kwam ik bij ‘3D Medical Solutions B.V.’ terecht. Ze hebben mijn verhaal aangehoord en direct vanaf het begin ondersteund.

Door een goede afspraak die ik met het ‘Centrum voor Thuis Beademing’ had, zijn ook zij vanaf het begin erg betrokken geweest bij de ontwikkeling. Het resultaat was dat ik na een aantal maanden al kon gaan testen met de eerste proefmodellen. Inmiddels slaap ik al tijden met mijn persoonlijke masker en zijn mijn problemen, die ik met de andere maskers had, opgelost.

3D Medical Solutions heeft er niet alleen voor gezorgd dat al mijn problemen opgelost zijn, maar hebben tevens gezorgd dat ik betrokken blijf bij dit project, waarvoor ik ze dankbaar ben. Zo hebben niet alleen veel patiënten hier wat aan, maar hou ik er zelf ook nog iets aan over.

Goof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Navigatie