Historie 3DMS

Over historie van 3DMS spreken is wat vreemd als je net een paar maanden oud bent.

Als je bedenkt dat 3DMS is voortgekomen uit een specialisatie van 3D-Project B.V. ben je al iets verder in het verleden, al is 3D-Project zelf ook pas in 2011 begonnen.
Nu is 2011 in de commerciële 3D wereld best al oud en mag je echt wel als een pionier gezien worden.

3D Printen biedt mogelijkheden voor de toekomst.

De eerste onderzoeken naar de mogelijkheden van 3D technieken deed de huidig directeur Corne de Kruyff, samen met zijn broer Marcel al in 2007. Kijkend naar de toenmalige mogelijkheden en onmogelijkheden begon de visie zich te ontwikkelen wat 3D als techniek kon gaan betekenen.

Dat 3D ongekende mogelijkheden zou gaan bieden was hem al snel duidelijk. Maar ook dat daar andere kennis en kunde voor nodig was dan de kennis die er al was in zijn bestaande grafisch bedrijf. Wij zeggen nog steeds vaak dat de enige overeenkomst zit in het woord printen, verder is het van een totaal andere orde.

Op zoek naar de kennis en kunde, die er niet bleek te zijn, kwam hij uit bij Paul Eikelenboom. Techniek in z’n vingers en creatieve innovatie in zijn hoofd.
Een gouden greep zo bleek. Binnen het jaar groeide de kennis en de kunde met grote stappen. In 2012 toen Roel Schmitz het team kwam versterken maakten we echt grote stappen en werden we de kennis en kunde partij van onze regio en misschien wel verder. Innovatie, creatie en het gehele maakproces was in huis.
In-huis printen, scannen, tekenen, opleiden, begeleiden van klantinnovaties, alles onder 1 dak.

In 2012 begon het medisch project onder de vlag van 3D-Project. Eerst verkennend, later toen de potentie duidelijk werd, intensieve samenwerking met het CTB Utrecht.
Na een weg van klinisch testen met een patiëntengroep, verkregen patenten en een exclusieve samenwerkingsovereenkomst met Vivisol, zijn we voor medische projecten doorgegaan onder de naam 3D Medical Solutions B.V. (kort gezegd 3DMS)

Navigatie