Hoe wordt een AeraFit masker gemaakt.

Het maakproces van de AeraFit in korte stappen.

3D scan.

Om een masker te maken wordt eerst een 3D scan van het gezicht gemaakt.
Deze 3D scan wordt gemaakt met behulp van een zogenaamde ‘wit-licht scanner’, welke niet gevaarlijk of schadelijk is voor uw huid of ogen.

Modelleren.

Nadat de scan gemaakt is wordt deze in de computer verwerkt tot een 3Dmodel van het gewenste beademingsmasker, aan de hand van een vooraf gemodelleerd masker-model.
Dit model is uitvoerig getest en voldoet aan de juiste eisen.
Door deze persoonlijke scan te combineren met een goed ontworpen masker ontstaat een masker wat alleen voor u geschikt is en voldoet aan de eisen die voor uw behandeling gesteld zijn.

Fabricage – 3D Printen.

Vervolgens wordt het masker in 2 delen gefabriceerd met behulp van 3D printtechnieken.
Het eerste deel is de gezichtsrand of masker-inzet.
Dit deel wordt, met behulp van 3D printen, van huidvriendelijk siliconen gemaakt welke uw gezichtscontour op de juiste wijze volgt en zorgt voor de verbinding met het buitenmasker, welke verbonden is met uw beademingsapparaat.
Het 2e deel is het buitendeel van uw masker.
Dit deel is ook gepersonaliseerd, en wordt door middel van een 3D printer gemaakt van een kunststof welke specifiek geschikt is voor medische toepassingen.

Voordelen.

Het voordeel van het werken met 3D technieken is tevens dat als er in een speciale situatie extra wensen aan het masker zijn, dit altijd bespreekbaar is.
Zo kunnen deze speciale voorwaarden, waar uw masker aan moet voldoen, meegenomen worden bij het vervaardigen van het masker.

Navigatie