Nieuwe ideeën

Wij geloven dat 3D techniek ons instaat stelt om veel meer bestaande problemen op te lossen. Vanuit deze gedachte zijn we tijdens onze ontwikkeling op meer complexe problemen gestuit waar wij een oplossing voor zouden kunnen bieden.

Door onze samenwerking met medici van verschillende niveaus hebben we gemerkt dat er veel vragen ontstonden of andere bestaande problemen ook op te lossen zijn met 3D technieken.
Vaak was het antwoord op de vraag; `…maar kunnen jullie dit ook maken?’ simpelweg ‘ja’.
De vormvrijheid, de beschikbare technieken en (medische) materialen die 3D printen ons biedt, stelt ons instaat om deze oplossingen te bieden.
Tevens zijn de, in ziekenhuizen beschikbare, scantechnieken te integreren in dit ontwerp- en ontwikkelproces.

Wat wordt er zoal 3D geprint

Tijdens de ontwikkeling van 3D printen in de afgelopen jaren zijn er al redelijk veel mooie, interessante en goede ontwikkelingen gedaan.
Denk hierbij aan 3D geprinte protheses en ortheses, de geprinte schedel, craniale implantaten, implanteerbare gewrichten, het geprinte kinderhart, oorstukken voor gehoorapparaten, 3D geprinte kronen en bruggen, snurkbeugels en veel andere kleine en grote uitgewerkte ideeën.

Wat staat er ons al te wachten

Zeer interessant ontwikkelingen zijn 3D geprinte aderen, hartkleppen en zelfs complete organen.
Op dit vlak is er zeer veel in ontwikkeling, mede door het steeds breder wordende palet aan materialen en technieken.

Uitdaging

Wij hopen hiermee een trigger te hebben neergelegd om uw idee samen met ons om te zetten in een innovatieve oplossing,
Heeft u interesse om over uw idee te praten of om de haalbaarheid hiervan te bespreken, neem dan contact op met onze innovatie manager, Paul Eikelenboom : paul@3dms.nl

Navigatie